O nama
 
 

19.1.2007.
Izložba florista i cvjetnih instalacija u Galeriji Koprivnica

vrijeme: 18.1.2007. - 22.1.2007.

mjesto: Koprivnica, Galerija Koprivnica, Zrinski trg 9

organizator: Muzej grada Koprivnice

url: http://www.koprivnica.hr/kulturapovijest/muzeji.asp

U četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati, u izložbenom prostoru Galerije Koprivnica, otvorit će se izložba 'Detalji su bitni' Tihomira Košćaka i prijatelja koja može se pogledati od petka do ponedjeljka.

Izložbena sezona Galerije Koprivnica u 2007. godini započela je zanimljivom muzejskom akcijom nastalom kao rezultat suradnje Udruženja obrtnika Koprivnica i Muzeja grada Koprivnice. U četvrtak, 18. siječnja 2007. koprivničkoj publici se kao nastavak ciklusa 'Umijeća i znanja' predstavila sekcija cvjećara i aranžera Udruženja obrtnika Koprivnica. U organizaciji Cvjećarnice Luna iz Koprivnice, vlasnika Tihomira Košćaka, Udruženja obrtnika Koprivnica i Muzeja grada Koprivnice – Galerije Koprivnica, obrtnici su po prvi puta predstavili cvjećarstvo i aranžerstvo kao znanje i umjetnički obrt, a floristu, odnosno cvjećara kao umjetnika primijenjene umjetnosti. Autor koncepcije i postava izložbe mladi je koprivnički florist Tihomir Košćak koji je okupio sedam istomišljenika koji u struci koju predstavljamo nastoje pratiti nove suvremene trendove i unijeti svježinu u aranžiranje cvjetnih instalacija i oblikovanja prostora.

Izložba u Galeriji Koprivnica u cijelosti je posvećena cvjetnim instalacijama, a uz cvijeće i biljke kao temeljni medij izražavanja, naglasak je stavljen na materijale koji u cvjećarstvu nisu tipični: željezo, drvo, staklo, otpad ...

Izlagači u Galeriji Koprivnica, Cvjećarna Erika (Koprivnica) vlasnice Erike Borovac, Cvjećarnica Pušlek (Koprivnica) vlasnice Anite Harambašić, Tiko d.o.o. Koprivnica, Davor Peroš (Koprivnica), Cvjećarnica Luna (Koprivnica) vlasnika Tihomira Košćaka i gost florist Marko Bijelić iz Osijeka u prostor izložbe Luke Bunića 'Anerash Abarush' unijeli su niz novih prostornih elemenata, izložbu u izložbi, pri čemu su prisutne dvije estetike: važnost cvijeća i aranžiranja u oblikovanu i oplemenjivanju prostora, čime je dodatno naglašena visoka likovna razina izloženih slika i računalnih grafika Luke Bunića.

DJE, 2007.


< nazad   ispiši
48000 Koprivnica, Taraščice 19, Tel/fax:048/624-206 tel. 048/222-394
E-mail: uokc@kc.htnet.hr
mb:03010988, žiro račun 2386002-1100504274
© Pikant marketing