• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Vlasnik optičarskog obrta OPTIKA TIKI Zdravko Jurjević dobitnik je ovogodišnjeg gradskog priznanja


Zdravko Jurjević, rođen 1961. u Koprivnici, srednju školu «Ruđer Bošković» završio je u Zagrebu i stekao zvanje optičar. Radno iskustvo stjecao je do1985.godine u optičarskoj radnji «MIPY» u Zagrebu. Od 12.lipnja 1985.godine počinje njegov obrtnički staž, punih 30 godina. Počeo je sa 24 godine i umjesto sigurnog posla u nekoj optičarskoj radnji ili državnoj tvrtki izabrao je obrtništvo.

Bilo je to nesigurno, ali imao je viziju i cilj. Iz današnje perspektive to ne izgleda tako riskantno kako je tada  bilo, ipak je rijetko tko izabrao obrtništvo. Dobro je procijenio da ova sredina treba privatnog optičara. U početku je radio na ručnom brusnom stroju i jednom kontrolnom aparatu, a danas 30 godina poslije optika posjeduje najsuvremenije digitalne brusne aparate, te aparate za provjeru i kontrolu vida. 

Jedan je od  onih koji više radi nego priča i koji se ni ne žali previše. U svih 30 godina niti jednom nije bio na bolovanju.

Za žalovanje, kaže nije imao vremena. Uvijek se moralo puno raditi, a slobodno vrijeme je ostalo za obitelj i sportski ribolov u kojem je također postigao vrhunske rezultate. Član je hrvatske reprezentacije u sportskom ribolovu s kojom je 2011. godine na Svjetskom prvenstvu osvojio 2. mjesto, te je dugogodišnji predsjednik ŠRK ´Šoderica´ s kojim osvaja brojna pojedinačna i ekipna prvenstva te tako promovira sportski ribolov i grad Koprivnicu.
Zahvaljujući obrtnicima kao što je Zdravko obrtništvo uvijek ima perspektivu jer on dokazuje da, bez obzira na trenutne gospodarske okolnosti, rad i zalaganje donose rezultate i uspjeh.

Kćer Ines pred završetkom je studija optometrije te će se optičarska djelatnosti proširiti i na optometrijsku djelatnost. Time će se Koprivnica obogatiti novom strukom te radnim mjestom za mladu osobu.
Tako optičarski obrt OPTIKA TIKI  dobiva nasljednicu koja će proširiti i nastaviti dosadašnji uspješan rad. 


Objavljeno: 23.10.2015.


sjena
 • ZDRAVKO JURJEVIĆ,vlasnik optičarskog obrta OPTIKA TIKI
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis