• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Održana sjednica koprivničkih dimnjačara 24.siječnja 2017.


Na inicijativu koprivničkog Udruženja obrtnika u Gradu Koprivnica održan je sastanak dimnjačara Zebec Branka i Gorana Trubelje te tajnice Udruženja obrtnika Koprivnica Jasmine Markota sa predstavnicima Grada Koprivnice predvođenih  pročelnicom Jasminom Stričević.


Dimnjačari su nezadovoljni  jer im plaćanje iznosa koncesije ugrožava poslovanje i opstanak. Naime, u 2015. je iznos koncesije povećan sa 8 na 25% tako da to praktično znači da je iznos koncesije sa 20.000 povećan na 100.000,00 kn. Iz poslovnih knjiga za 2015, je vidljivo da je dimnjačaru ostatak prihoda 60.000 kn, a da je koncesiju platio 100.000 kn što je   izrazito nepovoljno i nelogično..


Naime, problem je u tome da se koncesija naplaćuje od ukupnih primitaka što nije u redu jer su u tome iznosu sadržani izdaci. Dogovoreno je da će se ispitati problem u pravnoj službi i nadležnom uredu Državne uprave.


Dimnjačari su u prilog promjeni načina plaćanja koncesije spremni sniziti cijene čišćenja.


Novi prijedlog cjenika dimnjačarskih usluga  sa smanjenim iznosima za neke vrste usluga je već poslan u gradsku upravu i očekuje se odgovor.


 Objavljeno: 2.2.2017.


sjena
 • DIMNJAČARSKA RAZGLEDNICA
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis