• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Inovacijski vaučeri za MSPove


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv Inovacijski vaučeri za MSP-ove. Svrha poziva je pružanje stručne podrške u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija.


Predmet Poziva: jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama, uključujući organizacije za istraživanje i širenje znanja, istraživačke strukture, infrastrukture za testiranje i eksperimentiranje ili inovacijske klastere, u svrhu razvoja novih proizvoda usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.


Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 2.000,00 EUR
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 10.000,00 EUR


Prihvatljivi prijavitelji: pravna ili fizička osoba koja je mikro, mali ili srednji poduzetnik, sukladno definiciji veličine poduzeća utvrđenoj u Prilogu 1. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe o općem skupnom izuzeću.

Stopa sufinanciranja: 85%


Prihvatljive aktivnosti projekta koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodima, uslugama ili procesima koji su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu:


·         testiranje proizvoda, usluge ili procesa


·         ispitivanje proizvoda, usluge ili procesa


·         demonstracijske aktivnosti


·         stručna i tehnička znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa.


Datum početka zaprimanja projektnih prijava je 10.6.2024. u 11 sati, a prijave se zaprimaju do iskorištenja raspoloživih sredstava predviđenih za ovaj Poziv.


Više informacija o Pozivu nalazi se OVDJE.Objavljeno: 16.5.2024.


sjena
 • EU fondovi
 • banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis