• foto
 • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

Promocija aktivnih obrtnika Udruženja obrtnika Koprivnica


Udruženje obrtnika Koprivnica provodi Projekt „Promocija aktivnih obrtnika 2024.“


Radi se o Projektu kojim će Udruženje tijekom 2024. godine promovirati svoje aktivne obrte i dobrovoljne članove. Pod pojmom „aktivnog obrtnika“ smatra se onaj obrtnik/poduzetnik (dobrovoljni član) koji je tijekom 2023. i/ili 2024. godine sudjelovao na nekoj od aktivnosti i/ili manifestaciji u organizaciji ili suorganizaciji Udruženja obrtnika Koprivnica.


Kao jedan od najaktivnijih obrtnika je STARI ZANATI, obrt za smještaj, ugostiteljstvo, proizvodnju, poljoprivredu i usluge, vlasnika Tihomira Želimorskog.


Obrt STARI ZANATI posluje od 2018. godine te intenzivno promiče tradicijske i umjetničke djelatnosti, odnosno stare zanate. Sudionik je svih manifestacija i sajmova na području Koprivničko-križevačke županije pa i cijele Republike Hrvatske.


Obrt se bavi očuvanjem i promocijom starih zanata. Vlasnik obrta  Tihomir Želimorski je majstor u raznim starim zanatima, uključujući kovaštvo, lončarstvo, pletarstvo i rezbarenje u drvu.


U obrtu STARI ZANATI možete naučiti o povijesti i tradiciji starih zanata te možete i sami isprobati neke od ovih vještina. Obrt nudi radionice za djecu i odrasle, a možete  naručiti izradu predmeta po narudžbi.


Obrt se nalazi u Hlebinama, selu poznatom po svojoj bogatoj tradiciji starih zanata i naivne umjetnosti, a obrt STARI ZANATI je savršeno mjesto da se upoznate s ovim zanimljivim i jedinstvenim dijelom hrvatske kulture.


Proizvodi i usluge koje obrt STARI ZANATI pruža:


·         učenje o povijesti i tradiciji starih zanata,


·         isprobavanje nekih od vještina starih zanata,


·         izradu predmeta po narudžbi,


·         posjet muzeja starih zanata,


·         posjet nekoj od manifestacija koje obrt organizira (Čvarkijada i dani rakije, Country vikend),


·         suveniri,


·         rukotvorine od trstike i pruća (šiblja),


·         smještajne i ugostiteljske usluge (2 studio apartmana).


Proizvodnja rukotvorina vezana je na proizvodnju predmeta od trstike i pruća (šiba).


Samu proizvodnju je vlasnik obrta, gospodin Tihomir Želimorski naučio od oca koji se 50-ih godina 20. stoljeća bavio proizvodnjom trstike koja je bila među glavnim materijalima u građevinskoj industriji.


Od 2018. godine g. Želimorski započeo je proizvodnju predmeta od trstike i pruća.


U današnje vrijeme se trstika najviše koristi kao pokrov i zaštita od sunca, a pruće za razne ograde u vrtu, pokrov za zaštitu od sunca ili kao ukras. 


Proizvodnja je kompletno ručna (100%) te se radi na tradicijski način kao i izrada ograde od pruća (šiba). Ograda se izrađuje od pruća debljine palca te se plete u raznim visinama i dužinama obzirom da se lako spaja vez.


Ograde se mogu napraviti kao fiksne ili pomične na svojim stalcima.


Obje proizvodnje su tradicionalne i poznate za podravski kraj, a sirovina je lako dostupna jer raste u rukavcima rijeke Drave.


U današnje vrijeme svoje proizvode obrt plasira za razne manifestacije, a koje se žele ograditi u tradicijskom stilu poput Renesansnog festivala, Podravskih motiva, izložbe pisanica i slično. 


Obrt Stari zanati je sjajno mjesto za obiteljski izlet, edukativni dan ili jednostavno za uživanje u ljepoti i tradiciji starih zanata.


Od 2023. godini obrt je pokrenuo dodatne djelatnosti smještaja te provedbe novih manifestacija poput „Čvarkijada i dani rakije“ te „Country vikend“ što se već tradicionalno nastavlja i u 2024. godini te proširio kapacitete za održavanje radionica pletarstva, odnosno pletenja trstike i pletenje obrada od pruća te same proizvodnje proizvoda od trstike i pruća.


Ujedno se najavljuje manifestacija Country vikend 2024:


13. i 14.7. imanje Stari zanati u Hlebinama postaje Colt City! Dan ranije (12.07.) striptiz samo za žene.


Doživite Country vikend uz mirise Divljeg zapada u Hlebinama.


Gradom kojim vlada sheriff i pazi da njegov Colt City ne zauzmu Indijanci, jer naselje je puno života gdje se toči prava cuga i priprema odlična kaubojska hrana.


Uživajte u uzbudljivim doživljajima Divljeg zapada, od plačke banke do kaubojskih okršaja i indijanskih plesova. Doživite koncerte country bendova, kan kan plesačice, i razne zabavne igre.


Očekuje vas pravi Saloon, šerifof ured, zatvor, banka, Cantina, i još mnogo toga. Prepustite se gastronomskim užicima s bogatom ponudom tradicionalnih delicija koje će zadovoljiti sve gurmane, a za sve avanturiste, pridružite se različitim kaubojskim igrama i testirajte svoje vještine. Vidimo se!Objavljeno: 10.7.2024.


sjena
 • Stari zanati 1
 • Stari zanati 2
 • Stari zanati 3
 • Stari zanati 4
 • Stari zanati 5
 • Stari zanati 6
 • Stari zanati 7
 • Stari zanati 8
 • banner banner banner banner

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
    Često

    Ponekad

    Rijetko

    Nikad

  upis