• foto
  • foto
sjena
banner banner banner banner banner banner

PRIOPĆENJE CEHA UGOSTITELJA HOK-e


Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a: Nastavak dobre turističke sezone ovisi o odgovornom ponašanju svih nas


 


Zagreb, 14. kolovoza 2020. - Republika Hrvatska bilježi u dosadašnjem dijelu turističke sezone odlične rezultate, a razlog tome je dobra epidemiološka slika koju smo imali u posljednjim mjesecima. Zadnjih dana suočavamo se s rekordnim brojem novozaraženih osoba. To je, nažalost, rezultiralo time da je u dijelu nama važnih emitivnih turističkih tržišta, u pitanje doveden dosadašnji status Hrvatske kao iznimno sigurne turističke destinacije.


Budući da smo na vrhuncu turističke sezone, o kojoj direktno ovisi egzistencija i budućnost većeg dijela ugostiteljsko-turističkog sektora, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore smatra da je ovo presudan trenutak da se svi zajedno, još jednom, podsjetimo na nužnost pridržavanja zdravstvenih preporuka i mjera o distanci i higijeni, ali isto tako da se podsjetimo i na posebne preporuke kojih se trebaju pridržavati različiti subjekti u ugostiteljsko-turističkom sektoru.


Također, apeliramo na rad inspekcijskih službi koje trebaju pojačano nadzirati te sankcionirati one poslovne subjekte koji se ne pridržavaju zadanih epidemioloških mjera. Iako veliki dio ugostiteljsko-turističkog sektora slijedi propisane mjere, pojedinačni negativni primjeri ostavljaju posljedicu na poslovanje cjelokupne struke, a čime se ugrožava i zdravlje građana. Takav neodgovoran pristup pojedinaca može rezultirati strožim mjerama prema cijelom sektoru i ugroziti egzistenciju svih djelatnika u turizmu, a primjer je najnovija odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se ograničilo radno vrijeme barova.


„Još jednom pozivamo sve na strogo pridržavanje zadanih zdravstvenih mjera kako ne bismo doveli u pitanje nastavak turističke sezone u kolovozu i rujnu.  Jedino na taj način, savjesnim i odgovornim ponašanjem u skladu sa odlukama Nacionalnog stožera RH, možemo stvoriti uvjete za sigurno i kontinuirano  poslovanje svih subjekata u ugostiteljsko – turističkom sektoru“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.


 Objavljeno: 17.8.2020.


sjena
banner banner banner

Anketa

Anketa:
Koliko često koristite usluge ili kupujete od neregistriranih subjekata?
  Često

  Ponekad

  Rijetko

  Nikad

upis